Kieli Kieli

Mistä saan kirjastokortin?

Voit aktivoida kirjastokortiksesi KELA-korttisi tai minkä tahansa jo omistamasi kirjastokortin.

Kortti aktivoituu kun ilmoittaudut asiakkaaksi joko kirjastossa tai täyttämällä nettilomakkeen:

PIRKOn lomake
TAOn lomake
lukiokirjastojen lomake (Hatanpää, Hervanta, Lyseon lukio)

IKATA:n opiskelijat voivat ilmoittautua kirjaston asiakkaiksi omassa kirjastossaan.
 

Näin käytät TOKI-verkkokirjastoa!


Kirjautuminen
Verkkokirjaston palveluihin voivat kirjautua ne, jotka ovat ilmoittautuneet kirjaston asiakkaiksi omaan TOKI-kirjastoonsa...
Lue lisää...

Haku kokoelmasta
Miten löydän tarvitsemani kirjan? Miten aloitan hakemisen TOKI-verkkokirjastosta? Kirjoita hakusana sivun yläreunan hakulaatikkoon… Lue lisää...

Aineiston varaaminen
Voit varata aineistoa verkkokirjastossa kirjautumalla sisään sivun oikean laidan kirjautumisikkunassa… Lue lisää...

Omat sivut
Omilla sivuillasi näet omat lainasi, varauksesi, yhteystietosi sekä oman virtuaalisen kirjahyllysi… Lue lisää...

Oma hylly
Voit koota esimerkiksi opiskeluusi liittyvää aineistoa muistiin omaan hyllyyn myöhempää tarvetta varten: oma hylly on siis verkkokirjaston "ostoskori" tai oma virtuaalinen kirjahyllysi...
Lue lisää...

 

Käyttösäännöt

Käyttöoikeus

TOKI-kirjastot palvelevat ensisijaisesti ammattioppilaitoskirjastojen (TAO, IKATA, PIRKO), Tampereen lukioiden ja muiden yhteistyökumppaneiden opiskelijoita ja henkilökuntaa. Ammattioppilaitoskirjastojen palveluita voi käyttää myös muut asiakkaat. Asiakas voi menettää kirjaston käyttöoikeuden väärinkäytösten vuoksi.

Asiakastiedot

Asiakkaan on todistettava henkilöllisyytensä ja ilmoitettava yhteystietonsa rekisteröityessään asiakkaaksi. Rekisteröitynyt asiakas sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä ja laina-aikoja. Nimi- ja yhteystietojen muutokset ilmoitetaan kirjastoon.

Kirjastolla on oikeus käyttää henkilötunnusta lainaajarekisteristään (henkilötietolaki 523/1999, 13 §). Kirjaston lainausrekisteriä käytetään ainoastaan lainauksen valvontaan. Henkilötietoja ei luovuteta kenenkään ulkopuolisen käyttöön. Asiakkaalla on henkilötietolain mukaan oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja kirjaston lainaajatietoihin on tallennettu.

Lainauspalvelut ja lainausoikeus

Lainaaminen on mahdollista rekisteröityneelle asiakkaalle. Rekisteröityminen tapahtuu kirjaston asiakaspalvelussa. Kirjastokortti, kelakortti tai muu viivakoodilla varustettu henkilökortti antavat lainausoikeuden TOKI-kirjastopalveluiden käyttöön. Lainausoikeuden ja verkkopalveluiden käyttämiseen tarvittavan tunnusluvun saa todistamalla henkilöllisyytensä ja ilmoittamalla yhteystiedot TOKI-verkkokirjastoon.

Lainaus ja uusiminen

Lainat voi uusia kirjastossa, verkkokirjastossa tai puhelimitse. Lainan voi uusia enintään viisi kertaa. Varattua aineistoa ja pikalainoja ei voi uusia. Lainausoikeuden menettää, mikäli aineistoa ei ole palautettu tai korvattu. Asiakkaan tulee itse seurata lainojensa erääntymistä ja huolehtia aineiston palautuksista/uusimisista.

Kadonnut ja vahingoittunut aineisto

Kadonneen tai vahingoittuneen aineiston asiakas on velvollinen korvaamaan samalla tai vastaavalla aineistolla tai muutoin maksamaan aineistosta kirjaston määräämä hinta.

Muuta

Kirjasto ei vastaa asiakkaiden kirjastoon jättämästä omaisuudesta. Kirjasto ei ole korvausvelvollinen, jos lainattu aineisto vahingoittaa asiakkaan laitteita.

Kirjaston toimintaa tai muita asiakkaita häiritsevä asiakas voidaan poistaa kirjastosta ja hän voi menettää kirjaston käyttöoikeuden.

Kirjaston tietoliikenteessä noudatetaan Tampereen kaupungin antamia sääntöjä ja ohjeita tietokonejärjestelmien käytössä.

Tietosuojaseloste